Com optimitzar les imatges del teu web. Consells SEO.

En diferents cursos de SEO vaig arribar a notar l’absència d’explicacions i consells per a optimitzar les imatges del teu web per a millorar el posicionament i donar-l’hi tot molt mastegadet a Google.

Tranquils. optimitzar imatges per a SEO és més fàcil que fer mapes cartogàfics de la Lluna a ma.


Va ser després d’un temps que vaig descobrir aquest aspecte concret del SEO, potser perquè la meva trajectòria no ha estat molt convencional, però molts esforços de diferents cursos anaven dirigits a aspectes molt importants, sens dubte, però que oblidaven aquest aspecte en concret, deixant-lo molt aparcat o donant lleus pinzellades que no aportaven a penes informació.

En aquest petit post del meu blog voldria donar uns quants consells de cara al la optimització d’imatges, consells SEU per a imatges,vaja. Un aspecte concret del SEO onpage (si vols saber què és el SEO onpage, (clica a l’enllaç, no et costarà res i et resoldré el dubte, estic que ho dono tot) que a vegades es deixa aparcat i que té bastant rellevància. Així que el bo d’Aitor us oferirà aquesta meravellosa informació. I gratis, sense subscripcions ni res.

I aquí va la llista de consells SEO per a l’optimització d’imatges:

Índice



Fes que les teves imatges pesin menys.


Sembla un detall sense importància però Google, premia tot allò que faci que la teva pàgina carregui d’una forma més ràpida. La velocitat sempre ha estat un factor determinant per a ells. Encara que la connexió de l’usuari sigui la millor del món, la teva pàgina web sempre carregarà millor amb arxius d’imatge lleugers. Una foto en alta definició pot semblar una bona idea en l’aspecte de la qualitat visual, però tret que sigui completament imprescindible, el meu consell per al SEO és que comprimeixis el més possible les teves imatges, sense perdre un mínim de qualitat.


Evidentment, una imatge que pesi 3MB no es pot dir que estigui optimitzada, però en canvi, la mateixa imatge amb un pes de 125 KB és un caramelito per a Google i per a la connexió de dades de qualsevol telèfon intel·ligent. Porques si, hi ha molts que pengen imatges d’una grandària desproporcionada i gastes més dades per a visitar la seva pàgina web que per a veure totes les temporades de Joc de Trons en HD. A més, hi ha uns plugins preciosos a WordPress que et fan aquesta feina de comprimir les imatges, ja és ser mala persona no utilitzar-los.

Pensa-ho així: Aniries més còmode d’excursió a la muntanya amb una motxilla de 30 quilos de pes o amb una ronyonera? Perquè això és el mateix. Comoditat i lleugeresa sempre.


Prioritza els formats .JPG, .JPEG i .PNG



Els dos primers són pràcticament el mateix i el tercer no és tan corrent, encara que existeix i Google no ho penalitza, però tant el pes de l’arxiu com aquest factor són molt important per al SEO onpage.

No hi ha cap problema si utilitzes un altre format en alguna ocasió, per exemple un GIF per a qualsevol cosa puntual, no cal ser tan estricte. Si saps que un arxiu GIF pot donar-li vidilla al teu web en algun post, no hi ha cap problema. Hem de recordar que, encara que ens esforcem molt agradant el senyor Google per a aparèixer en la primera posició de les SERPS, la nostra audiència són persones com nosaltres i són a ells a qui ens dirigim. I entre agradar a Google o a la teva audiència, gairebé sempre és millor agradar a la teva audiència. L’usuari és el centre i Google ho sap, així que tard o d’hora, l’enfocament vers l’usuari acaba sent premiat.


Posa noms relacionats amb la temàtica a les imatges.


Sembla una altra tonteria, però optimitzar la grandària i el format de les imatges pari després deixar-li el nom “EgHJJ7865000l” és molt corrent i resta eficàcia a la nostra estratègia SEO.
Si estem escrivint sobre lo majestuosos que són els galls del Penedès, posar-li “PH8889” de nom a l’arxiu que il.lustra  l’esmentat gall del Penedès, deixa molt a desitjar.

El nom de la imatge, com la seva metadescripció, ajuden a Google a saber millor sobre què estàs escrivint. I cal aprofitar totes les oportunitats que et doni Google per a fer-li entendre que parles de pollastres i no dels hàbits reproductors del mascle del pangolí. Escriure “gall-del-penedes.jpg” no costa res i pot donar-te molt bons resultats.


Cuida el tamany de la imatge.


Potser penses que em repeteixo perquè ja he dit que els arxius d’imatge han de ser lleugers, però amb això em referia al pes de la imatge i ara em refereixo a la grandària, a l’ample per llarg.
En SEU, nois, la grandària importa. És igual el que et digui la núvia, el nuvi o el teu amant bandit, el TAMANY SI IMPORTA per a optimitzar les imatges per al teu web.

Seré directe, 640×480 és la típica grandària que a Google li agrada. No li solen agradar d’altres, és un aspecte que està corregint i ja admet altres tamanys, però per norma general, per a obtenir un bon resultat amb aquesta grandària, és suficient. Tampoc s’han posat molt exigents en aquest aspecte, siguem sincers.

I amb això acabo aquest post, espero que us hagi agradat i que el gaudiu amb salut. I si  teniu  cap suggeriment, pregunta o qualsevol altre consel sobre aquest tema, me’l pódeu fer arribar escrivint un comentari. Estaré encantat a llegir-vos. Bé, si és per a insultar-me no, però ja m’enteneu.

Apa macos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*